Форум- milenko.com.mk  

Go Back   Форум- milenko.com.mk > Миленко Неделковски Шоу - Сезона 2009/2010 > Миленко Неделковски сезона 2009-2010 > Оценка за убавините на Скопскиот плоштад

Оценка за убавините на Скопскиот плоштад 05.02.2010

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02k_FebK   #171
THEGREAT
Senior Member

THEGREAT's Avatar

THEGREAT is on a distinguished road

ке биде
THEGREAT is offline   Reply With Quote
Old 02k_FebK   #172
graditel
Senior Member

graditel's Avatar

graditel is on a distinguished road
Wink

Quote:
Originally Posted by Linkest View Post
не знам оти сите се бунат дека ќе се градело во скопје со државни пари а не и во другите градој... прво, ќе стигнат сите на ред (се надевам за брзо). еве јас сум од битола и по некое непишано правило ние треба најмногу да се буниме, нели се „мразиме“ со скопјаништата, ама ете мене ми е мило конечно скопје шо ќе заличи на град. скопјани навикнати се на сегашниот изглед и зато се скептици за ова, и малку не се свесни како изгледа скопје за некој од страна- грдо е. второ, нема се да се гради со државни пари. спомениците ќе си ги постави општината. сите до еден. а за зградите: ДРЖАВЕН архив, уставен суд(ДРЖАВНА институција), агенција за електронски комуникации (ДРЖАВНА институција), филхармонија(ДРЖАВНА институција), музеј на МАКЕДОНСКА борба..... единствено нешто шо го добиваат скопјани на поклон е офицерски, односно по ново градска куќа. хотелот ќе си го гради приватен инвеститор. така да неосновано се буните за парите. камо мојата локална самоуправа вака да градеше, btw од истата пратија се и тие, исто и во прилеп, ама нивниот градоначалник се труди и работи за разлика од нашиот. и не видов некој да се буни оти зајцев во струмица најави дека ќе го средувал центарот со многу пари во време на криза
Зајцев не случајно сега му текна да гради, тоа е координирано, тој е пандан, значи теба да издејствува незадоволство, ’гледајте , јас градам со општински пари а во Скопје со пари од буџетот’.
Old 02k_FebK   #173
frfulj
Junior Member

frfulj's Avatar

frfulj is on a distinguished road

По Скопје градскиот татко на Струмица покусо да не остане и он одма со нов проект.....се е во ред тоа само едно не ми е јасно.....зошто БЦ не бара референдум за у Струмица?
frfulj is offline   Reply With Quote
Old 02k_FebK   #174
AlexTheGreat
Senior Member

AlexTheGreat's Avatar

AlexTheGreat is on a distinguished road

Quote:
Originally Posted by YuGa View Post

Па што и фали на оваа порта баш е добра, а зашто мора да се смени и да се напраи друга што ке биде копија на триумфалната у париз, нека биде наша права како што треба да биде...
Quote:
Originally Posted by Milenko Nedelkovski View Post
ХМммммм, мислам дека триумфалната порта не е копија на онаа од Париз. Односно, таков тип на триумфални порти во Европа, само јас лично, имам видено 10-тина. Французите всушност ги преземаат од римјаните. Така да ги има насекаде.

еден одговор е овој на Миленко, а друг одговор е дека јас како градежник не би прифатил да работам на толку глуп проект како оваа стара порта што некогаш постоела, види само колку е едноставна и глупа, два обични столба, катастрофа, ко статива е, со други зборови никаква, едноставно не би се потпишал зад таков проект, и во ниедна смисла не изгледа баш како да е наша

за разлика од онаа што се планира да се гради која е навистина нешто посебно, со ќеиф би ја градел

Не кликај на сликава, не е за секого!
AlexTheGreat is online now   Reply With Quote
Old 02k_FebK   #175
AlexTheGreat
Senior Member

AlexTheGreat's Avatar

AlexTheGreat is on a distinguished road

Quote:
Originally Posted by frfulj View Post
По Скопје градскиот татко на Струмица покусо да не остане и он одма со нов проект.....се е во ред тоа само едно не ми е јасно.....зошто БЦ не бара референдум за у Струмица?
од каде пари а

Не кликај на сликава, не е за секого!
AlexTheGreat is online now   Reply With Quote
Old 02k_FebK   #176
Serdar von Makedon
Senior Member

Serdar von Makedon is on a distinguished road

Quote:
Originally Posted by graditel View Post
Зајцев не случајно сега му текна да гради, тоа е координирано, тој е пандан, значи теба да издејствува незадоволство, ’гледајте , јас градам со општински пари а во Скопје со пари од буџетот’.
a opstinskite pari ne se na Narodot? tie se na komsiite?

ili ostanalo nesto od ukradenoto vo poslednive 19 godini?

ili nivnite gospodari ke odvrzat malku keseto da pomozat nivnite puleni - kodoshite, da dojdat na vlast?

inace, znam deka ne e zlonamerno od tebe, ama da ne si igrame majtap so imeto na Evgenij Zajcev.

Tipot mozi da bidi primer na mnogumina, spored mene eden prav Heroj (zasnovano na ona shto znam za nego)

ovaj strumickio e vic figura... bljak
Old 02k_FebK   #177
I_M_R
Senior Member

I_M_R's Avatar

I_M_R is on a distinguished road

тој шо не разбира нема ни да разбери!

Македонска повест
Глигор Смокварски
http://www.youtube.com/watch?v=zA_CeLEd_5k
Old 02k_FebK   #178
YuGa
Banned

YuGa is on a distinguished road

Quote:
Originally Posted by frfulj View Post
цццццц од се и сешто се праи дневна политика...сега овој бил од сдс и не треабало да прави...после вмро-овците не биле исти како плавите, жими....
YuGa is offline   Reply With Quote
Old 02k_FebK   #179
Десничарка
Senior Member

Десничарка's Avatar

Десничарка is on a distinguished road
Send a message via MSN to Десничарка Send a message via Skype™ to Десничарка

http://www.utrinski.com.mk/slide1/St...%20skopje.html

Освен таа слика од официрски и коњаниците,зградите во старо Скопје многу ми личат на Велес,Охрид,Струга,Галични ....Тоа сакав и да кажам во предходните постови,со новите градби да се долови македонскиот стил на градба и архитектура а не копии на Акропол или грандиозни столбови во Јонски,Дорски или Коринтски стил на судската палата преку мост која треба да личи на судовите во американските филмови кога ги гледаме

Будалиот ја гледа дури накрајот,паметниот во средината,а само мудриот ја гледа целта уште при првиот чекор.
Десничарка is offline   Reply With Quote
Old 02k_FebK   #180
Linkest
Senior Member

Linkest's Avatar

Linkest is on a distinguished road

Quote:
Originally Posted by Serdar von Makedon View Post
a opstinskite pari ne se na Narodot? tie se na komsiite?

ili ostanalo nesto od ukradenoto vo poslednive 19 godini?

ili nivnite gospodari ke odvrzat malku keseto da pomozat nivnite puleni - kodoshite, da dojdat na vlast?

inace, znam deka ne e zlonamerno od tebe, ama da ne si igrame majtap so imeto na Evgenij Zajcev.

Tipot mozi da bidi primer na mnogumina, spored mene eden prav Heroj (zasnovano na ona shto znam za nego)

ovaj strumickio e vic figura... bljak
мислиш на Василиј Зајцев. за разлика од него, нашиот зајцев пука со ќорци
Linkest is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules