Форум- milenko.com.mk  

Go Back   Форум- milenko.com.mk > Миленко Неделковски Шоу - Сезона 2009/2010 > Миленко Неделковски сезона 2009-2010 > Сите лаги на Бранко Црвенковски и неговиот "свети" СДСМ

Сите лаги на Бранко Црвенковски и неговиот "свети" СДСМ 11.09.2009

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12k_DecK   #241
Мисирков
Banned

Мисирков is on a distinguished road

Quote:
Originally Posted by Студент View Post
КАКО Е МОЖНО…???
- Како е можно “до вчера” во државава за СЕ да НЕМА ПАРИ, сега да има???
- Како е можно 2 децении да не се покачат плати и пензии, туку напротив да се намалуваат??? Затоа што ММФ не ни дозволува??? Како е можно сега ММФ да се надвор од земјава и самите да менаџираме со сопствените пари???
- Како е можно со години да не се распише тендер за 3 мобилен оператор (за фиксните да не зборувам...) затоа што “Македонија била премал пазар и немало да има заинтересирани понодувачи, па џабе ќе трошпиме средства за објавување на тендерот”, а сега да има 3 мобилен оператор кој при првиот ден од стартувањето со работа, цената на импулсот ја намили за 3 пати, од 24 ден на 7 ден??? Можеби некој профитиал дебело на штета на граѓаните за сето тоа, а???
- Како е можно со години наназад само да се затвораат веќе разработени бизниси и фабрики, а сега сепак има некои кои се отвараат???
- Како е можно до пред некоја година во државава да има само 2 државни универзитети, односно да нема ни еден во Источниот дел од Македонија, а сега да има??? Како може сега во скоро секој град да има факултет или диспрезирана настава од некои факултети, а порано не??? Зарем образование сега го измисливаме??? Колку студенти се запишуваа во Бугарија, затоа што немаше место во Македонија??? Што тоа значи за државата, сега а особено во иднина, со оглед на начинот на кој гледа на Македонија и официјалната и неофицијалната политика на Бугарија???
- Како е сега можно да има пари и за научни лаборатории за сите области и да бидеме можеби и единтвени во целиот регион со таквите лаборатории и опрема, а до вчера да имаме само некоја, за само неколку области и со децении стара опрема???
- Како дури сега има пари за нови канти за отпадоци, контејнери, камиони??? Зарем претходно стваравме ѓубре и отпадоци???
- Како е можно дури сега нашата армија да добие унифицирана, заверена и заштитена во сите релевантни организации, униформа, а да сме самостојна држава повеќе од 16 години???
- Како е можно 20 години да не се направи нова трибина и покрај тоа што скоро и да немало никаква на националниот стадион, а сега да се направи???
- Како е можно сега да има пари и за нови игралиша низ целата држава, нови спортски сали??? Зарем сега го измисливме и спортот???
- Како е можно до сега, скоро 18 години, да нема никаква стипендија или било каква достојна финансиска поддршка за сите истакнати наши спортисти (да не зборувам за оние кои допрва треба да се истакнуваат ида бележат успеси)??? Зарем тие не се бореа под знамето и името на оваа држава???
- Како е можно дури сега да има национална навивачка химна??? Зарем претходно не игравме национални натпревари???
- Како е можно со годинини наназад да нема никаква помош за земјоделецот, фармерот, селанецот, а сега да има???
- Како е можно сега да има и бесплатни учебници и бесплатен превоз за учениците???
- Како е можно сега да поефтини регистрацијата на моторни возила???
- Како е можно сега да поефтинат, патарините???
- Како е можно поранешниот претседател, премиер и што ли уште не, за сите мандати и толку години да има многу помалку официјални посети во други земји, а сегашниот за многу пократок период да има повеќе???
- Како е можно толку години да не се вложат напори, земјава да има СВОИ претставништа, конзултати и амбасади во многу земји во светот, туку истите постојано да се под кирија??? А сега и за тоа да има пари и политичка воља???
- Како е можно во тие амбасади, Македонците од дијаспората да не можат да најдат, па макар и за пари да купат ЗНАМЕ од Р.Македонија???
- Како е можно до сега низ цела држава, да нема Македонско знаме, освен за празници, а сега да има секаде и секој ден???
- Како е можно сега да има пари, како КОНТИНУИРАНА + еднократна финансиска помош, за секоја мајка која ќе роди 3-то и 4-то дете???
- Како е можно дури сега да се направат видео спотови за туристичка афирмација на земјата во странство??? Како е можно истите да бидат осудувани???
- Како е можно сега да има рекламни спотови за афирмација на државата како бизнис дестинација??? Како е можно и тоа да се осудува??? Дали некој од овие “судии” ја осудува на пример Кока-Кола затоа што се рекламира и троши огромни средства за тоа??? Дали истите ги осудуваат и рекламите за цигари???
- Како е можно дури сега да има акции за пошумување???
- Како е можно до сега да не се празнувал 24 Мај, денот на нашите просветители, Кирил и Методиј???
- Како е можно сега да имаме помал данок за компјутери???
- Како е можно сега да има бесплатни ***севи за компјутери?
- Како е можно дури сега да има официјални македоснки фонтови??? А тука, самите запрашајте се и Зошто да немаме навика да пишуваме кирилица???
- Како е можно, до сега да се велело, “не зависи од нас”, а сега да се вели “ТИ си Македонија, од тебе зависи”??? Како е можно некој и тоа да го осудува???
- Како е можно сега да има здравствено осигурување за секого???
- Како е можно сега да има Бруто-плата и секој да биде пријавен??? Зарем пензиското и здравственото осигурување сега го воведовме???
- Како е можно скоро 2 децении во државава да нема нови противпожарни возила, да не зборувам за авиони, а сега да има???
- Како е можно со години да не се инвестира и вложува во археолошки наоѓалишта и локалитети, туку дури сега посериозно да се почнува сето тоа??? Како е можно истите “судии”, да го осудуваат и тоа???
- Како е можно да имам 23 години, а едвај да знам десетина македоснки револуционери, војсководци и кралеви??? Како е можно на училиште, во време на самостојна Република Македонија, тоа да не ми го кажат и да ме научат???
- Како е можно дури сега, на нашите иселеници од Австралија и Канада да им се овозможи својата Канадска или Австралиска пензија и плата да може да си ја земат во Македонија??? Тоа нели е еден фундаментален предуслов, за тие Македонци да се вратат во татковината???
- Како е можно оваа транзиција да трае предолго??? Како е можно за цела моја генерација, транзиционата состојба да е нормална???...

Ех, како е можно...??? – запрашајте се и ВИЕ!!!
Све што си пишал и мислиш дека со тоа го напаѓаш Бранко Црвенковски си во голема заблуда. Зошто сето тоа што си пишал ке видиш дека све што направи Грујо ќе му се удри од глава, и за платите и за панзиите и за све.
Мисирков is offline   Reply With Quote
Old 12k_DecK   #242
aleksandar veliki
Member

aleksandar veliki's Avatar

aleksandar veliki is on a distinguished road
Talking

Quote:
Originally Posted by Мисирков View Post
Све што си пишал и мислиш дека со тоа го напаѓаш Бранко Црвенковски си во голема заблуда. Зошто сето тоа што си пишал ке видиш дека све што направи Грујо ќе му се удри од глава, и за платите и за панзиите и за све.
Мисирков сето ова што го пишал Студент не е против Бранко туку е доказ дека во Македонија може една влада да работи Европски...

Најдобриот факт е дека со кампанјата за компјутеризација од владата на Вмро сега ја поминавме Грција-една европска земја со 64 посто Македонци активни на интернет...

А,Бранко треба добро да се замисли како подобро би ја разВил Македонија..Но најдобро е да се пензионира и да го остави Грујо-Машина уште 20 години да ни биде премиер !..каЖи ми ти ,има ли некој подобар од него досега??...нема !!
aleksandar veliki is offline   Reply With Quote
Old 12k_DecK   #243
Мисирков
Banned

Мисирков is on a distinguished road

Quote:
Originally Posted by aleksandar veliki View Post
Мисирков сето ова што го пишал Студент не е против Бранко туку е доказ дека во Македонија може една влада да работи Европски...

Најдобриот факт е дека со кампанјата за компјутеризација од владата на Вмро сега ја поминавме Грција-една европска земја со 64 посто Македонци активни на интернет...

А,Бранко треба добро да се замисли како подобро би ја разВил Македонија..Но најдобро е да се пензионира и да го остави Грујо-Машина уште 20 години да ни биде премиер !..каЖи ми ти ,има ли некој подобар од него досега??...нема !!
Види вака Aleksandar veliki кампањата за компјутеризација е најголема катастрофа во историјата на Македонија, и сега ќе речеш еве ништо не признавате. Факт е дека од сите тие 40.000 компјутери кои се донесоа и кои уште ќе се донесуваат нема ништо, ќе прашаш зошто. Па прашај само некој ученик што учи во средно или во соновно и ќе ти каже дека компјутерите и служат за криење на часовите од наставниците кога овие испрашуваат. И ако сакал Груевски да воведе таква реформа во образованието, затоа треба проект не се прави така бе другар ОП-ТРОП оти така му текнало на Груевски - СРАМОТА. И едно ќе те прашам, кажи ми колку чини еден компјутер дали чини 1500 евра. Зошто ако ги поделиш 60.000.000 милиони евра (40 милиони во првата година мислам дека беше и 20 милиони за да се надополнат кај тие училишта каде што нема) со 40.000 компјутери ќе добиеш сума од 1500 евра по парче. Па кажи ми каков компјутер ти ќе купиш за 1500 евра. А незнам дали си ги видел компјутерите на Грујо - катастрофа не вредат ни 200 евра. и која фирма ако ти како влада и порачаш 40000 компјутери во време на економска криза нема да ја намали цената на чинење на еден компјутер.
Заклучок:
Катастрофална државна политика со други зборови - КРАЖБАААААААААА.
Е таков е Никола Груевски
Мисирков is offline   Reply With Quote
Old 12k_DecK   #244
vodolija
Senior Member

vodolija's Avatar

vodolija is on a distinguished road
Send a message via Skype™ to vodolija

За џанкерот(б.ц) ние македонците сме потрошна роба.Пола тона кока му собрале.
Го видовте ли денес како дели партиски книшки...тие момиња можат ќерки да му бидат.Па тој не може дома жена му да ја натера да гласа за него...начекал жртви.
Пола луѓе во денешната влада се негови играчи,со цел по кратка пауза,оставајќи
да вмро тапка во место,за да потоа има поголема причина за преврат користејќи социјални немири.Ја држи во заложништво цела македонија...на север го имаат куманово,доле југозападно охрид а југоисточно струмица.Кога ќе се повлече линија помеѓу тие три точки се добива триаголник(пирамида).
vodolija is offline   Reply With Quote
Old 12k_DecK   #245
kojekoj
Senior Member

kojekoj's Avatar

kojekoj is on a distinguished road

може има целосно не спроведена компјутеризација односно училиштата не ги експлоатираат компјутерите адекватно, но тоа е пред се бидејќи професорите се во аут, а не дека компјутерите не чинат, догодина кога ќе ги стегнат и нив (иако веќе ги обучија) посекако дека ќе биде друга приказната, но дека компјутеризацијата е кражба јас не се сложувам! иако лично имам резерва кон ваквиот едукативен пристап, сепак ако бркаме математика дефинитвно проектов не е кражба, бидејќи освен компјутери во игра се и инсталација и софтвер но и едукација на наставен кадар, ако мислиш дека сето тоа беспари е, тогаш чорба, може и за некого смрди на кражба, но во таков случај тука не може многу да се оправи работата!

а за црвенко ај и тебе да те попрскам со троа отрезнувачки муабети белки ќе увидиш дека грујо е единствена алтернатива во моментов! http://milenko.com.mk/forum/showthread.php?t=651&page=4
kojekoj is offline   Reply With Quote
Old 01k_JanK   #246
aleksandar veliki
Member

aleksandar veliki's Avatar

aleksandar veliki is on a distinguished road

СДСМ СЕ СЛЕПИТЕ СИРАЦИ.

СИРАЦИ СЕ ЗАШТО БЕА ДЕЦА НА КОМУНИСТИЧКА ПАРТИЈА НА ЈУГОСЛАВИЈА КОЈА УМРЕ И ГИ ОСТАВИ ДЕЦАТА--СИРАЦИ.

А, СЛЕПЦИ СЕ ЗАТОА ШТО ТОА СЕУШТЕ НЕ ГО ГЛЕДАТ ДЕКА ЈУГОСЛАВИЈА Е УМРЕНА И СЕГА ЖИВЕЕМЕ ВО МАКЕДОНИЈА.

СДСМ ОД 1990 ДО 95 ГОДИНА СЕ БОРЕШЕ ЗА ЗАЧУВУВАНЈЕ НА ЈУГОСЛАВИЈА,ДОДЕКА ВМРО СЕ БОРЕШЕ ЗА САМОСТОЈНА МАКЕДОНИЈА.

ТОГАШ БЕШЕ ЕРЕС ЗА СДСМ ДА СЕ БОРИШ ЗА НЕЗАВИСНОСТ,ЗАТОА НИВ НИШТО НЕ ИМ ЗНАЧЕШЕ ИМЕТО МАКЕДОНИЈА КОГА ГО СМЕНИЈА ,НИ ЗНАМЕТО.

СЛЕПИТЕ СИРАЦИ НА ЧЕЛО СО СЛЕПЕЦОТ БРАНКО И ЕДНООКИОТ САМУИЛОВ ВОЈНИК ГЛИГОРОВ ГО СОЗДАДОА ПРОБЛЕМОТ СО ГРЦИЈА ЗАШТО ТОГАШ ПОПУШТИЈА И ГО СМЕНИЈА ИМЕТО,ЗНАМЕТО И УСТАВОТ,,,ВО СЕ ПОПУШТИЈА А САМО ЕДЕН ИЗДРВЕН СТАП ДОБИЈА ОД ГРЦИЈА.

ВИСТИНСКИ МАЖИ НИКОГАШ НЕ ПОПУШТАТ НО ЗНАЕМЕ ДЕКА П.Е.ДЕРИ ПОПУШТАТ И СЕ ПРОДАВАТ ПОД МАЛ ПРИТИСОК.
aleksandar veliki is offline   Reply With Quote
Old 01k_JanK   #247
Студент
Junior Member

Студент is on a distinguished road

Quote:
Originally Posted by Мисирков View Post
Види вака Aleksandar veliki кампањата за компјутеризација е најголема катастрофа во историјата на Македонија, и сега ќе речеш еве ништо не признавате. Факт е дека од сите тие 40.000 компјутери кои се донесоа и кои уште ќе се донесуваат нема ништо, ќе прашаш зошто. Па прашај само некој ученик што учи во средно или во соновно и ќе ти каже дека компјутерите и служат за криење на часовите од наставниците кога овие испрашуваат. И ако сакал Груевски да воведе таква реформа во образованието, затоа треба проект не се прави така бе другар ОП-ТРОП оти така му текнало на Груевски - СРАМОТА. И едно ќе те прашам, кажи ми колку чини еден компјутер дали чини 1500 евра. Зошто ако ги поделиш 60.000.000 милиони евра (40 милиони во првата година мислам дека беше и 20 милиони за да се надополнат кај тие училишта каде што нема) со 40.000 компјутери ќе добиеш сума од 1500 евра по парче. Па кажи ми каков компјутер ти ќе купиш за 1500 евра. А незнам дали си ги видел компјутерите на Грујо - катастрофа не вредат ни 200 евра. и која фирма ако ти како влада и порачаш 40000 компјутери во време на економска криза нема да ја намали цената на чинење на еден компјутер.
Заклучок:
Катастрофална државна политика со други зборови - КРАЖБАААААААААА.
Е таков е Никола Груевски
Што и да ти кажам повеќе, џабе би ми било, кога Ти очигледно делата не ги признаваш, а не па моите зборови... Но тоа е твое право, и нема да се обидувам да ти го менувам мислењето...

...само добро би било како контра аргумент да ми наброиш што има г-дин Црвенсковски позитивно реализирано за време на неговите мандати. Би ти бил благодарен за тоа!!!

Поздрав и секое добро!!!
Студент is offline   Reply With Quote
Old 02k_FebK   #248
Red
Junior Member

Red's Avatar

Red is on a distinguished road

Многу одите во споредба меѓу овие и оние повеќе од јасно е дека дотичниот е издишан проблемот е во тоа што во тие моменти тој беше подобрата опција како што во овие моменти подобрата опција е Груевски иако и едниот и другиот немаат направено она што на Македонија најмногу и треба а тоа се капитални проекти.За економски развој не ни требаат спортски сали, северни трибини статуии обиколници пред се ни треба енергетско осамостојување кое во никој случај неможе да биде целосно бидејќи сме енергетско зависна земја и одлична како енергетска така и патна инфраструктура.Не се привлекуваат инвестиции само со фактот дека на Македончето малку му треба па и плата од 10 000 е топ.
Red is offline   Reply With Quote
Old 02k_FebK   #249
majka
Senior Member

majka's Avatar

majka is on a distinguished road

до пред некој саат гледав интервју со Бранко во емисијата НИЕ на сител ,му влезе на латас во телевизија,уште он да го интервјуираше и ќе беше одлично само ќе мораше емисијата да трае подолго...
жива суша за дебата кај нас нема више дуели како оние на љупчо и бранко
Old 02k_FebK   #250
mac
Senior Member

mac's Avatar

mac is on a distinguished road
Send a message via MSN to mac

Quote:
Originally Posted by aleksandar veliki View Post
СДСМ СЕ СЛЕПИТЕ СИРАЦИ.

СИРАЦИ СЕ ЗАШТО БЕА ДЕЦА НА КОМУНИСТИЧКА ПАРТИЈА НА ЈУГОСЛАВИЈА КОЈА УМРЕ И ГИ ОСТАВИ ДЕЦАТА--СИРАЦИ.

А, СЛЕПЦИ СЕ ЗАТОА ШТО ТОА СЕУШТЕ НЕ ГО ГЛЕДАТ ДЕКА ЈУГОСЛАВИЈА Е УМРЕНА И СЕГА ЖИВЕЕМЕ ВО МАКЕДОНИЈА.

СДСМ ОД 1990 ДО 95 ГОДИНА СЕ БОРЕШЕ ЗА ЗАЧУВУВАНЈЕ НА ЈУГОСЛАВИЈА,ДОДЕКА ВМРО СЕ БОРЕШЕ ЗА САМОСТОЈНА МАКЕДОНИЈА.

ТОГАШ БЕШЕ ЕРЕС ЗА СДСМ ДА СЕ БОРИШ ЗА НЕЗАВИСНОСТ,ЗАТОА НИВ НИШТО НЕ ИМ ЗНАЧЕШЕ ИМЕТО МАКЕДОНИЈА КОГА ГО СМЕНИЈА ,НИ ЗНАМЕТО.

СЛЕПИТЕ СИРАЦИ НА ЧЕЛО СО СЛЕПЕЦОТ БРАНКО И ЕДНООКИОТ САМУИЛОВ ВОЈНИК ГЛИГОРОВ ГО СОЗДАДОА ПРОБЛЕМОТ СО ГРЦИЈА ЗАШТО ТОГАШ ПОПУШТИЈА И ГО СМЕНИЈА ИМЕТО,ЗНАМЕТО И УСТАВОТ,,,ВО СЕ ПОПУШТИЈА А САМО ЕДЕН ИЗДРВЕН СТАП ДОБИЈА ОД ГРЦИЈА.

ВИСТИНСКИ МАЖИ НИКОГАШ НЕ ПОПУШТАТ НО ЗНАЕМЕ ДЕКА П.Е.ДЕРИ ПОПУШТАТ И СЕ ПРОДАВАТ ПОД МАЛ ПРИТИСОК.
Да си здрав и жив !!!
mac is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules