![]() |
|
|||||||
| Ден на македонската револуционерна борба 23.10.2009 |
![]() |
|
|
Thread Tools | Search this Thread | Display Modes |
|
|
#31 |
|
Senior Member
![]() |
Темата за македонската револуционерна борба беше на време и на место.
Само дали беше кратко времето или ......... Гостинот повеќе требаше да каже за самата организирана поставеност на организацијата. Кога бил формиран Централниот комитет и кои биле негови членови и раководители. Дека секогаш на чело на ВМРО биле тројца раководители со врзани потписи. За нејзините конгреси, колку биле, кога и каде се одржале и под чие раководство. Повеќе и за територијалната организираност, во колку и кои револуционерни окрузи, како и кои биле раководители на истите. Кога и како бил формиран Врховниот комитет, кој го воделе и како дејствувал. Струите во самата организација. Кој на каде тргал, и какви интереси застапувал. За самите војводи кои се истакнале на теренот со својата храброст.....и.т.н |
|
|
|
|
|
#32 |
|
Senior Member
|
Го пропуштив почетокот Фала ИМР
|
|
|
#33 |
|
Шефот
![]() |
Се вратив од Шкотска. Гууд ивнинг мацедониан мадерфакерс.
Мислма дека бев единствен со емисија која на празникот ГО ТРЕТИРАШЕ ПРАЗНИКОТ. Тажно ама вистинито.
|
|
|
#34 |
|
Ентертејмент
|
мадафакарс убаво рече!!
за БЦ не беше работно он за 1 мај не работел
|
|
|
#35 |
|
Шефот
![]() |
Многу сум станал популарне кога не сум бил тука. Тртљо 2 пати ме пишал со име и презиме. Сашо Орданоски во емисијата ’Модра Туфна’, истро така.
Ееееј, каде се пробив. Само за инат на учитељица.
|
|
|
#36 |
|
Junior Member
![]() |
Milenko vo eden od prethodnite postovi te prasav koga ke go viknes Tasko Belcev. Sega bi sakal povtorno da te prasam, bidejki najprvin prekutno a se poveke javno se zboruva za promena na imeto. Jas mislam deka Tasko ima sto da kaze.Sega bi kazal malku moe mislenje za ovaa sezona, bidejki na prethodniot forum bev mnogu poaktiven, a isto taka i minatite sezoni. Moe mislenje e a tvoe pravo na vodenje i naizbor deka mozebi premnogu si ja ispolitizira emisijata. Toa e i mislenje na poveke moi prijateli. Mislam deka prethodnite sezoni bese i nudese nekako pooriginalni temi. Vo sekoj slucaj pozdrav. P.S procitaj go deneseno VREME tupalkana ne imat zemeno na noz.
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Шефот
![]() |
1. Време и Фрфљо ги прочитав.
2. Сезоната е 45 емисии, а не е 6-7 емисии. 3. Инаку кај мене немаше крај/почеток на сезона. Не ти се допаѓаа летните оф-роуд емисии??? 4. Жан Митрев - темата, не беше добра, на пример??? 5. Ташко Белчев - да, во наредниот период. 6. Единствената грешка ми е што ги најавувам темите.
|
|
|
#38 |
|
Junior Member
![]() |
Se slozuvam so tebe deka sezonata trae 45 epizodi i deka treba sekoj da bide zadovolen. Samo sakav da kazam deka minatite sezoni politicarite bea mozne malku zastapeni, a temite bea kako i sega (so isklucok na nekoi) originalni. Eve na primer jas porasnav so Makedonski Narodni prikazni i ni edna televizija, osven MTV na 5 min ne najde za shodno da napravi intervju so Senka (taa e sega glavna). Preku niv mladite ke imaat moznost na nekoj nacin da se zapoznat so nasata istorija, no za zal site televizii samo vreskaat EVROPA, EVROPA EVROPA. Imam uste mnogu da pisuvam za nekoi drugi temi (pointeresni od politickite a povzani so MAKEDONIJA, svetski misterii i dr), ama za toa drugpat. Vo sekoj slucaj pozdrav uste ednas.P.S gi gledav оф-роуд емисииte, ama imaat edna mana. Ne se snimani vo Ohrid. Se seguvam bea poln pogodok.
|
|
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | Search this Thread |
| Display Modes | |
|
|