![]() |
|
|||||||
| Оценка за убавините на Скопскиот плоштад 05.02.2010 |
![]() |
|
|
Thread Tools | Search this Thread | Display Modes |
|
|
#401 |
|
Banned
![]() |
moze e slaknat ama za oficirski e tocno toa sto veli.....baska mesto moderen objekt ke pravi nesto sto veke ne postoi...
|
|
|
|
|
|
#402 |
|
Senior Member
![]() |
Денес бев прв пат во Скопје за ова година, ги видов спомениците и едно супер изгледаат, второ воопшто не го гушат просторот.
Градбите од другата страна на Вардар уште повеќе ќе го облагородат просторот и ако (а сигурно ќе се) осветлени ко камениот мост ќе даваат сјај на градот навечер. А за тоа дека офицерски бил на српски окупатор, можда треба и камениот мост да се сруши пошто и тој ваљда асоцира на турско ропство
|
|
|
|
|
|
#403 | |
|
Senior Member
![]() |
Quote:
|
|
|
|
#404 | ||
|
Senior Member
![]() |
Quote:
![]() Малку посериозно од моја страна Quote:
|
||
|
|
|
|
|
#405 | |
|
Banned
![]() |
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#406 | |
|
Senior Member
![]() |
Quote:
Официрскиот е одамна сравнет со земја,а сакаат ПОВТОРНО да го изградат. Додека камениот мост е тука со векови.Опстојал. ![]() Обиди се со друго да ја оправдаш изградбата на официрскиот дом.
|
|
|
|
#407 | |
|
Senior Member
![]() |
Quote:
Мене ми изгледа објектот ОК, баш одговара да стои на тоа место, нема потреба да го оправдувам. Ти ако сакаш до го рушиш или да ја спречиш изградбата оправдувај го пред другите и рушете. Јас ќе ви бидам најмал проблем. |
|
|
|
|
|
|
#408 | |
|
Senior Member
![]() |
Quote:
Споредуваш верски објект со милитаристички на окупаторот.
|
|
|
|
#409 | |
|
Senior Member
![]() |
Quote:
![]() А ак ти дадам пример за воен објект кој бил изграден од окупатор, срушен па обновен ќе се убедиш? Не, пак ќе најдеш нешто на шо ќе се вадиш. Ако е надвор од земјата ќе речеш дека во таа земја имаат друга традиција и култура. Ако е во Македонија, а во друг град ќе кажеш таму на луѓето им го измиле мозокот и за се ќе имаш изговор. Си кажав мене не ми пречи - кому му пречи нека се поврзи со архибригадата и на масовно харакири на плоштад
|
|
|
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | Search this Thread |
| Display Modes | |
|
|