![]() |
|
|||||||
| Вистината за смртта на Тоше Проески 06.11.2009 |
![]() |
|
|
Thread Tools | Search this Thread | Display Modes |
|
|
#41 |
|
Senior Member
![]() |
тоше беше жртва на далеку поголем заговор, односно мотив не беа само парите, но стои тоа дека се плашеле да не изгубат контрола над него! кој и како времето ќе покаже!
немаше кој да го насочи, го излажаа понудите и замина кај заминатите, светлината му ја земаа а сетне и го убија, кога видоа дека неговиот глас го обединува балканот, односно почна да ги обединува Македонците! со својот пример позитивно влијаше на децата и духовно и морално, и ова беше причина плус за да му застанат на патот, но мислам дека истово го издејствуваа и преку подменатите текстови од тоа менаџерите и продуцентите заради кои може и несвесно да ја изгубил Благодатта, за ова не сум сигурен и не сум доволно паметен за да пресечам со сигурност дека тоа е случај, но како велат секој момент на слабост го користи нечестивиот за да на човек му напакости! не сакам да верум дека човекот наивно наседнал на понудите на паднати, но најверојатно доста се колебал кој пат да го фати, но и оние кои ги одбра за негови ментори ако може така да се каже успеа да ги преобрати со својата позитивна енергија која како планинец по доста ја насобрал на Бушава планина. ме интерсира со кој била љиља во кон***енција кога тошка бирал балкански менаџер!? имам уште една непозната, дали и колку тоше успеа да го избегне имиџот на поп-икона, имиџ кој на почетокот и баш го немаше, бар јас имав таков впечаток, на прв поглед беше скромен како појава, но сепак доколку се изгледаат спотовите и настапите поубаво крајно се трудеше да балансира помеѓу она што како тренд му го сервираат режисерите на спотови, песнописците и кореографите, но во цел тој процес иако своеглаво ја терал сепакне успеал и да се наметне, а реализацијата во многу што му ја диктирале други... http://milenko.com.mk/forum/showpost...3&postcount=77 Бог да го Прости оти несвесно се фаќал во стапиците! Last edited by kojekoj; 01k_JanK at %00:%Jan. |
|
|
|
|
|
#42 |
|
Junior Member
![]() |
1.Gjorgji neka ja kaze vistinata za Tose,
2.Odma neka se ubie, i 3.Pusto ime da mu ostane. |
|
|
|
|
|
#43 |
|
Junior Member
![]() |
Ti Ernesto, sto si tolku protiv HARMONIKA?
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Senior Member
![]() |
прво го подржувам Ернесто за хармониката, турбофолкот па и новокомпонираната народна музика го обезличија нашиот Изворен Мелос! ова хармониките заедно со синтисајзерите во најмала рака треба под итно да се забранат како народен инструмент, ако неможе тоа новокомпонираната и турбофолк музика да се сотре!
сетне Ѓоре не е крив што Љиља и Тоше ги рекетираа, односно што Тоше замина Љиља да го менаџира! најлошо од се во оваа трагедија е вината да се префрла врз Ѓоре, чоекот колку што можам да видам во многу случаи гинел за Тошка, што мене ми укажува дека повеќе од јасно е дека ова е наместена работа! на сите ни се познати српските удбашки методи за рекетирање и скротување непослушници! ако бараш од тој аспект кривец барај го кај Љиља, но и и таа не е крива што немало Тоше кој да го поучи кој пат да го фати, таа е само несреќна околност која ја избрал попат кога требаше да почне да ја шири кариерата низ балкан! но повтоно дискутабилно е колку е до рекет муабетот или пак скротување на единствената квалитетна можност бар културно повторно да се обедини балканот! Тошка се најде во вкрстен оган така речи, помеѓу заминатите и позаминатите, требаше просто да си земе од кај нас менаџер, но го излажа чоекот! |
|
|
|
|
|
#45 |
|
Junior Member
![]() |
Ете да се надоврзам и на оваа тема. Може малце звучи смешно, но има и такви муабети дека Тоше е убиен од Македонските масони?!? Други пак зборат дека е убиен за да се спречи неговата популарност низ Европа па и пошироко и промовира нашата држава, нација и идентит. Ама едно е сигурно уште многу долго ќе остане мистерија неговата несреќа.
|
|
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | Search this Thread |
| Display Modes | |
|
|