![]() |
|
|||||||
| Македонско политичко подземје - 27.02.2009 Кој ја продаде Македонија???!!! |
![]() |
|
|
Thread Tools | Search this Thread | Display Modes |
|
|
#771 |
|
Junior Member
![]() |
АЈ не теглај, и така кога ке го состават референдумското прашање нашите видни професори, ќе излезиш на гласање. А тука футурама се правиш.
|
|
|
|
|
|
#772 |
|
Junior Member
![]() |
Здраво Миленко,
нема да го тупам со воведи од типот ми се допаѓа твојата емисија бла, бла бла, зашто нормално ако немавме слични ставови немаше да ја гледам емизијата. Поводот за кој ти пишувам е твоето прашање кое го поставуваш во емисијата: „Што е тоа што ги тера (се мисли на излитените политички фаци) спротивното делување да се етикетира на другата страна?“ Од она што го пратам јас на меѓународната политичка сцена стратегијата на делување на грците е: „обвини ги другите за она што е твоја вина“ Тие се најголемите крадци на историја, а не обвинуваат нас за крадење на историја, тие се најголемите кршители на човечки права, а не обвинуваат нас (и турција) за непочитување на основните човекови права. Со други зборови „крадецот вика: „држ'те го крадецот“, „си ја ишкаат мувата од капата“, „нападот е најдобрата одбрана“ и наречи го како уште сакаш. И од тука ми стана јасно од каде такви (од нивна гледна точка генијални) идеи, на безидејните фаци на нашето политичко поднебје, да ги обвинуваат другите за својите неуспеси. Само уште не сум сигурен дали го прават тоа по нечија нарачка, или пак знаејќи го нивниот моронски менталитет, комплетно ги копираат, не размислувајќи за она што го прават и за последиците од тоа. |
|
|
|
|
|
#773 |
|
Шефот
![]() |
Takva strategija ima i na makro i na mikro nivo.
Primer: -Koce Trajanovski se vraka od Pariz i veli ke gi vadime plockite ke gi stavame kockite na plostad. Negovite politicki protovnici velat: Eve go seljakot, prv pat videl Pariz i sega kopira. Sto imalo zaednicko megu Pariz i Skopje!? -2 meseci podocna Zoran Zaev veli deka ke go rekonstruira centarot na Strumica po urnekot na Lion. Nikoj od predhodnove kriticari ne mu veli deka e seljak i deka go videl Lion pa go kopira. Nitu pak go prasuvaat sto ima zaednicko megu Lion i Strumica.
|
|
|
#774 |
|
Senior Member
![]() |
во струмица само ова
http://www.history-of-macedonia.com/..._chaeronea.jpg
- He зборaј, либе, изгор-изгоро, тргна ли-тргам и јас сo тебе. He ке те, либе, в борба посрамам: в јуначко време сум се родила! Проклет ме к уршум, либе, не фаќа, две глави носам, леле на рамо, две срца бијат в гради ранети: едно за народ, друго за тебе! |
|
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | Search this Thread |
| Display Modes | |
|
|