Форум- milenko.com.mk  

Go Back   Форум- milenko.com.mk > Миленко Неделковски Шоу - Сезона 2008/2009 > Миленко Неделковски Шоу - Сезона 2008/2009 > Македонско политичко подземје - 27.02.2009

Македонско политичко подземје - 27.02.2009 Кој ја продаде Македонија???!!!

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 08k_AugK   #771
fotka
Junior Member

fotka's Avatar

fotka is on a distinguished road
Exclamation

Quote:
Originally Posted by aleksandar veliki View Post
MAMETO IM **** NA SITE PREDAVNICI NA MAKEDONIJA...GO PRODADOA IMETO .!!!..TREBA SITE DA SE OBESAT NA PLOSTAD ILI STRELAT NA JAVNO MESTO OD NARODOT MAKEDONSKI.

ISTO KAKO VO ROMANIJA KAKO NA CAUSESKU SO MU NAPRAVIJA.
АЈ не теглај, и така кога ке го состават референдумското прашање нашите видни професори, ќе излезиш на гласање. А тука футурама се правиш.
fotka is offline   Reply With Quote
Old 02k_FebK   #772
PRCKO
Junior Member

PRCKO is on a distinguished road
Default Размислување

Здраво Миленко,
нема да го тупам со воведи од типот ми се допаѓа твојата емисија бла, бла бла, зашто нормално ако немавме слични ставови немаше да ја гледам емизијата.

Поводот за кој ти пишувам е твоето прашање кое го поставуваш во емисијата:
„Што е тоа што ги тера (се мисли на излитените политички фаци) спротивното делување да се етикетира на другата страна?“

Од она што го пратам јас на меѓународната политичка сцена стратегијата на делување на грците е: „обвини ги другите за она што е твоја вина“

Тие се најголемите крадци на историја, а не обвинуваат нас за крадење на историја, тие се најголемите кршители на човечки права, а не обвинуваат нас (и турција) за непочитување на основните човекови права. Со други зборови „крадецот вика: „држ'те го крадецот“, „си ја ишкаат мувата од капата“, „нападот е најдобрата одбрана“ и наречи го како уште сакаш.

И од тука ми стана јасно од каде такви (од нивна гледна точка генијални) идеи, на безидејните фаци на нашето политичко поднебје, да ги обвинуваат другите за својите неуспеси.

Само уште не сум сигурен дали го прават тоа по нечија нарачка, или пак знаејќи го нивниот моронски менталитет, комплетно ги копираат, не размислувајќи за она што го прават и за последиците од тоа.
PRCKO is offline   Reply With Quote
Old 02k_FebK   #773
Milenko Nedelkovski
Шефот

Milenko Nedelkovski's Avatar

Milenko Nedelkovski is on a distinguished road

Takva strategija ima i na makro i na mikro nivo.

Primer: -Koce Trajanovski se vraka od Pariz i veli ke gi vadime plockite ke gi stavame kockite na plostad. Negovite politicki protovnici velat: Eve go seljakot, prv pat videl Pariz i sega kopira. Sto imalo zaednicko megu Pariz i Skopje!?
-2 meseci podocna Zoran Zaev veli deka ke go rekonstruira centarot na Strumica po urnekot na Lion. Nikoj od predhodnove kriticari ne mu veli deka e seljak i deka go videl Lion pa go kopira. Nitu pak go prasuvaat sto ima zaednicko megu Lion i Strumica.
Old 02k_FebK   #774
I_M_R
Senior Member

I_M_R's Avatar

I_M_R is on a distinguished road

во струмица само ова
http://www.history-of-macedonia.com/..._chaeronea.jpg
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules