Трка во Формула 1 за ГП на Србија?!

Како тргнала работава, ми личи дека на патот до ЕУ и НАТО не сме само зад Хрватска и Албанија, туку, бога ми и зад Србија?!
За Хрватска  секогаш имаме оправдување, демек имаат море, блиску се до Европа и слично. Ама, ниту една власт не ни објасни како Бугарите на кој им се потсмевавме 50 години, или Румуните кои ги нарекувавме циганишта, успеаја да велзат во ЕУ пред нас.

Од пред две недели, дури и енверхоџина Албанија е пред нас. Тоа е Албанија која нема патишта, каде системот се распадна по пирамидалната криза. Каде се распадна безбедносниот систем, па населението влезе во сите касарни и воени магацини, па си го присвои сето тешко и лесно вооружување. Тоа е Албанија, за која велевме: „Е-бате државата, каде запад ти е Албанија“.
Еве сега и србите истрчуваат напред?!
Зошто? Еве ви одговор:

Max Mosley, the President of the FIA, met on Friday with Serbian Prime Minister Vojislav Kostunica to discuss the construction of a modern circuit, reports a french-language AFP release.

A statement issued by Mr. Kostunica's office, reported AFP, indicates that "the construction of such a circuit would have great importance for the development of motor sport in Serbia, tourism, and in promoting the country."

The meeting also touched the Formula One ambitions of Serbian driver Milos Pavlovic, who finished third in this year's World Series by Renault Championship, added the statement.


Cliquez ici...

Photo F1-Live.com
Bernie Ecclestone had also met the Prime Minister in Belgrade earlier this year when he went to "examine investment opportunities" in Serbia.