Американците и бројот 11

Сте се запрашале ли за бројот 11? Да, да, оној број што американците толку ги погоди – 11-ти септеври.
Коинциденција ли е ова или порака?

 1. Њу Јорк (New York City) има 11 букви.
 2. Авганистан (Afghanistan) има 11 букви.
 3. Ramsin Yuseb терористот што се закануваше дека ќе ги урне Кулите Близначки 1993-та, има 11 букви.
 4. George W Bush има 11 букви.
 5. Њу Јорк е 11-та држава во САД.
 6. Првиот авион што се удри во кулите близначки е лет број 11.
 7. Летот број 11 носеше 92 патници. 9 + 2 = 11.
 8. Летот 77 што исто така се удри во Кулите Близначки носеше 65 патника. 6 + 5 = 11.
 9. Трагедијата се случи на единаесети (11) септември (9-ти месец). 9 + 1 + 1 = 11.
 10. Датата е иста како и телефонскиот број за итни повици во САД 911. 

     9 + 1 + 1 = 11.
11. Тоталниот број на погинати заедно во сите авиони е 254. 2 + 5 + 4 = 11.
12.  11-ти септември е 254-от ден во годината. 2 + 5 + 4 = 11.
13.  Бомбите во Мадрид експлодираа на 03.11.2004. 3 + 1 + 1  2 + 4 = 11.
14.  Трагедијата во Мадрид се случи на 911 дена од рушенњето на Твин Тауерс. 9 + 1 + 1 = 11.

Згора на се, еве уште еден интересен податок:

 1. Најпознатиот симбол на САД е орелот - “Сем, американкиот орел“. Еве што пишува во Куранот: ''For it is written that a son of Arabia would awaken a fearsome eagle. The wrath of the Eagle would be felt throughout the lands of Allahand lo, while some of the people trembled in despair still more rejoiced: for the wrath of the Eagle cleansed the lands of Allah and there was peace."

Ова е извадок од делот 9. 11 од Куранот?!

За крај, напишете со големи букви на Microsoft Word: Q33 NY . Тоа е бројот на летот на првиот авион што удри во Кулите Близначки.  Обележете го напишаното и претворете го во фонт WINGDINGS.

Што добивате?

Во контекст на погоре напишаново, ако имате време, погледнете го филмот што ви го предлагам во “Не пропуштајте да погледнете“.

Филм со наслов: “Контролирано рушење“.